De producten van het StorEdge-systeem

Met het StorEdge opslagsysteem van SolarEdge kunnen huiseigenaren het eigen verbruik maximaliseren en energie-onafhankelijk worden.
Het StorEdge-systeem is gebaseerd op de volgende producten:

De SolarEdge 1-fase omvormer 

Naast de functie van DC-geoptimaliseerde PV-omvormer beheert de SolarEdge omvormer de energie van de thuisaccu en het PV-systeem. Bestaande 1-fase SolarEdge systemen kunnen ge├╝pgraded worden met het StorEdge-systeem.
Om het StorEdge systeem toe te voegen aan een 3-fase SolarEdge omvormer, of aan een omvormer van een ander merk, kan de AC-gekoppelde StorEdge omvormer gebruikt worden. 

De StorEdge interface

  • Maakt het mogelijk de thuisaccu op een SolarEdge omvormer aan te sluiten. 
  • Eenvoudige installatie en aansluiting van de thuisaccu en de SolarEdge energiemeter. 
  • Laat zich parallel met de PV-strings aansluiten op de SolarEdge omvormer. 

De producten van het StorEdge systeem met back-up voorziening 

Naast het maximaliseren van het eigen verbruik voorziet StorEdge ook automatisch noodstroom aan vooraf ingestelde verbruikers in het geval van een netstoring. Het StorEdge systeem met back-up voorziening is gebaseerd op de volgende producten: 

De StorEdge 1-fase back-up omvormer 

De SolarEdge back-up omvormer bevat de hardware die nodig is om de belangrijke verbruikers in het geval van netstoring automatisch van noodstroom te voorzien en het eigen verbruik te maximaliseren. Naast de functie van DC-geoptimaliseerde PV-omvormer beheert hij de energie van thuisaccu, het PV-systeem en de noodstroom.

  • Een omvormer voor PV, opslag en noodstroom.
  • Maximaliseert het eigen verbruik dankzij vermogensbegrenzing en schakelkalenders t.b.v. lagere elektriciteitsrekeningen. 
  • Ontworpen om hoge spanning en stroom tijdens installatie, onderhoud en brandbestrijding te voorkomen. 
  • Ingebouwde monitoring van accustatus, PV-productie, resterende noodstroom en eigen verbruik.