Zonnepanelen voor zakelijke klanten

Voor zakelijke klanten kunnen zonnepanelen een duurzame oplossing zijn om de vaste lasten omlaag te brengen.Ook in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen draagt u bij aan de reductie van CO2 uitstoot.

Door de vaak toegepaste (grote) platte daken kunnen de zonnepanelen bijna altijd op het zuiden georiënteerd worden. Door het gebruik van hoogwaardige montage-systemen wordt het extra ballast op het dak geminimaliseerd. Ook voor golfplaten-/staaldaken zijn er vele mogelijkheden. Voor bedrijven zijn er tegenwoordig aantrekkelijke fiscale voordelen die de installatiekosten nog verder naar beneden brengen. Solarama kan u hierover adviseren.

Zonnepanelen voor MKB klanten Voor het MKB kunnen zonnepanelen een duurzame oplossing zijn om de vaste lasten omlaag te brengen.Ook in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen draagt u bij aan de reductie van CO2 uitstoot. Door de vaak toegepaste (grote) platte daken kunnen de zonnepanelen bijna altijd op het zuiden georiënteerd worden. Door het gebruik van hoogwaardige montage-systemen wordt het extra ballast op het dak geminimaliseerd. Voor bedrijven zijn er tegenwoordig aantrekkelijke fiscale voordelen die de installatiekosten nog verder naar beneden brengen. Solarama kan u hierover adviseren.

 

Voor zakelijke klanten wordt er onderscheid gemaakt in 2 categorieën, namelijke klein- en grootzakelijk.

Kleinzakelijk/MKB

Het gaat hier om aansluitingen met een capaciteit t/m 3x80A, oftewel kleinverbruik. Het grote verschil met een grootverbruik aansluiting is dat hier gesaldeerd mag worden. tevens hebben kleinverbruikers de mogelijkheid om naast de standaard fiscale voordelen een EIA-subsidie aan te vragen. Hierdoor kan men extra veel belastingvoordeel mee behalen. De EIA kunnen wij kosteloos voor u indienen.

 

Grootzakelijk

Bij aansluitingen boven de 3x80A spreekt men van een grootverbruiker. Omdat bij deze groep de stroomkosten vaak zeer laag zijn en salderen niet mogelijk is zal het langer duren voordat de investering is terugverdient. Om zonnepanelen toch rendabel te maken kan men zich inschrijven voor de SDE+ subsidieregeling. Deze subsidie bestaat uit verschillende fases waarop ingeschreven kan worden. Solarama kan ook dit kosteloos voor u uit handen nemen.